Sport Fysiek Sliedrecht Logo 2022

KICKBOKS TECHNIEK

In kickboksen worden er technieken uit het boksen gebruikt, maar het is veelzijdiger dan dat. Je mag je vuisten, knieën en benen gebruiken. Dus trappen zijn ook toegestaan. Er mag getrapt worden naar het hoofd, het lichaam en de bovenbenen. 

In het kickboksen zijn alle verschillende stoten en trappen met elkaar te combineren. Er zijn directe stoten, hoekstoten en opstoten. De trappen zijn lowkicks, trappen naar het lichaam, naar het hoofd en de afhoudtrappen. Het is belangrijk al deze technieken goed te leren beheersen, maar worden tijdens de training technieken naar het hoofd ingehouden.

kickboksen Sport Fysiek Sliedrecht
Sport Fysiek Sliedrecht Kickboksen

FIT & STERKER

Maar kickboksen is ook een ontzettend leuke sport om als hobby te doen, waarop je je richt op je eigen doelen. Je wilt een goede conditie opbouwen, sterke spieren krijgen en een fit lijf. Kickboksen is een goede workout, waarbij je heel je lichaam gebruikt.

Of je wilt graag afvallen. Tijdens een kickbokstraining kun je tussen de 400 en 750 calorieën verbranden. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe fanatiek je bezig bent. Maar als je je goed inzet, en de oefeningen in een hoog tempo doet, is je kickbokstraining een gecombineerde cardio- en krachttraining.

Kickboksen is daarnaast ook nog eens goed voor je mentaliteit. Je wordt er weerbaar van, leert tegenslagen te overwinnen en het geeft een goed gevoel jezelf te kunnen verdedigen.

Bij Sport Fysiek kan je 5 dagen per week terecht voor kickbokslessen, zowel full contact als op de bokszak. Op dinsdag en donderdagmiddag voor de jeugd vanaf 6 jaar. Op vrijdag en woensdag op de bokszak. En op dinsdag, donderdag en zaterdag full contact. Check ons rooster voor de tijden. Kickboksen wordt gegeven door Lucien Kornet.

KICKBOKS ACTIVITEITEN SPORT FYSIEK

Kickboksgala Drechtsteden
Een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Sport Fysiek.

Clinic Albert Kraus
Deze clinic in 2021 was een groot succes. Albert Kraus verwierf wereldfaam nadat hij als 21-jarige kickbokser in 2003 het prestigieuze K1 World Max-toernooi op zijn naam schreef.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM